Menu Close

over ons / persberichten

Aphea.Bio haalt € 70 mio euro op in Series C financiering, wat de commercialisering van het bedrijf een flinke boost zal geven

Deze nieuwe financiering zal de snelle groei van Aphea.Bio ondersteunen en de positie van het bedrijf als koploper in de ontwikkeling van biologische producten voor de landbouw verder consolideren.

Gent, België, 11 juli 2023 – Aphea.Bio, een in België gevestigd landbouwtechnologiebedrijf kondigde vandaag de succesvolle voltooiing aan van zijn Series C financiering, waarbij 70 miljoen euro werd opgehaald. Deze ronde werd geleid door Innovation Industries, samen met Korys Investments en werd gesteund door de Bill & Melinda Gates Foundation, SFPIM, BNP Paribas Fortis met daar boven op de sterke support van ECBF, Astanor, AIF en van andere bestaande aandeelhouders.

Deze financiering zal Aphea.Bio toelaten om het onderzoek naar en de ontwikkeling van biologische producten verder te bevorderen, productlanceringen op te schalen, het marktgebied uit te breiden en het productaanbod verder te commercialiseren. Het partnerschap van de onderneming met de Gates Foundation zal de verdere ontwikkeling van biostimulanten ondersteunen die zijn bedoeld om te voldoen aan de unieke behoeften van kleine boeren in de prioriteitsgebieden van de Foundation in Sub-Saharisch Afrika en Zuid-Azië.

Caaj Greebe, partner bij hoofdinvesteerder Innovation Industries, stelt: “Aphea.Bio heeft een aantal kwaliteiten die we actief zoeken in een bedrijf: een team van wereldklasse, een sterke wetenschappelijke basis en veelbelovende producten die de belangrijke uitdagingen in de moderne landbouw effectief kunnen aanpakken. We zijn er erg trots op om deze financieringsronde samen met een uitzonderlijke groep investeerders te hebben mogen leiden om Aphea Bio te ondersteunen in hun volgende groeifase naar een wereldwijde commerciële organisatie.

David Devigne, Investment Director bij Korys Investments voegt toe: “We zijn blij Aphea.Bio te kunnen steunen als koploper in de biologische revolutie in de landbouw. De uiteindelijke doelstelling van Aphea.Bio om een antwoord te bieden op de steeds groter wordende uitdaging om de groeiende wereldbevolking van voldoende en gezond voedsel te voorzien en tegelijkertijd minder land en minder pesticiden te gebruiken, sluit naadloos aan bij de investeringsfilosofie van Korys.”

Isabel Vercauteren, CEO van Aphea.Bio verklaart, “We zijn erg tevreden dat we deze Series C financiering hebben kunnen afronden. Het is niet alleen een bevestiging van onze missie om duurzame, rendabele en betrouwbare landbouw mogelijk te maken, het zal ons ook een hele stap vooruithelpen bij de verdere commercialisering. Deze investering zal ons toelaten om onze activiteiten verder uit te breiden en onze producten op grotere schaal in de markt te zetten om zo de dringende uitdagingen in de landbouw aan te pakken en tegemoet te komen aan de behoeften van landbouwers wereldwijd, terwijl we terzelfdertijd ook de toegang en betaalbaarheid garanderen voor kleine boeren in lageloonlanden.

Deze nieuwe financieringsronde komt voor Aphea.Bio op een moment van opmerkelijke groei. Het bedrijf is uitgegroeid tot een divers en getalenteerd team van meer dan 50 wetenschappers en industriespecialisten en breidt z’n onderzoeksfaciliteiten verder uit met een nieuwe pilootfabriek die later dit jaar geopend wordt. Bovendien is Aphea.Bio inmiddels een Certified B Corporation™, een onderneming erkend voor het aanhouden van hoge sociale en milieunormen.

Daarnaast heeft Aphea.Bio ook een aanzienlijke vooruitgang in z’n productportfolio geboekt. De recente succesvolle lancering van ΛCTIV by Aphea.Bio®, een nieuwe biostimulant voor zaadbehandeling, was de eerste marktintroductie van het bedrijf. Op korte termijn bereidt Aphea.Bio nu ook actief de lancering voor van een eerste maïsbiostimulant voor 2024 en worden plannen gemaakt om de eerste biofungicide voor te leggen voor wettelijke goedkeuring in de Verenigde Staten en Europa, respectievelijk in het eerste en het derde kwartaal van volgend jaar.

De recente verwezenlijkingen van Aphea.Bio en de succesvolle afronding van de Series C-financiering, consolideren de positie van de onderneming als een belangrijke speler in de realisatie van een veilige en gezonde voedselketen via duurzame landbouw.

Over Aphea.Bio

Aphea.Bio is een volledig geïntegreerd microbieel productontwikkelingsbedrijf dat zich toelegt op voedselveiligheid en het waarborgen van een veilige en gezonde voedselketen en dat nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen biedt voor de landbouw van de toekomst: duurzaam, betrouwbaar en rendabel. We zijn gevestigd in Gent, België en hebben een bijzonder toegewijd en gekwalificeerd team van wetenschappers en industriespecialisten. Op basis van ons uniek APEX® R&D-platform met hoge doorvoer, dat gebruik maakt van de onontgonnen microbiële ruimte, zijn we erin geslaagd om een brede pijplijn van biostimulanten en biocontroles uit te bouwen op basis van in de natuur voorkomende micro-organismen.

We zijn ervan overtuigd dat er, met een frisse en oprechte geest van innovatie, resultaatgerichte wetenschap en de moed om buiten de lijntjes te kleuren, een vruchtbare bodem is voor de ontwikkeling van doeltreffende biologische oplossingen om producten in de belangrijkste chemische indicaties aan te vullen of te vervangen

Voor meer informatie, ga naar www.aphea.bio of volg ons op LinkedIn: www.linkedin.com/company/aphea-bio

Contact Info

Aphea.Bio
Charlotte Klank
Communications
communications@aphea.bio

Deel dit artikel