Menu Close

over ons / persberichten

Fluves kondigt de investering aan van Virya Energy, die hiermee een aanzienlijk minderheidsbelang verwerft in Fluves en in dochterbedrijf Marlinks

Gent, 15 februari 2022 – Fluves kondigt de investering aan van Virya Energy, de energieholding van Colruyt Group en Korys, die hiermee een aanzienlijk minderheidsbelang verwerft in Fluves en z’n dochterbedrijf Marlinks.

Fluves, een ingenieursbureau opgericht in 2014, levert voorspellende onderhoudssystemen voor kritieke infrastructuren zoals pijpleidingen en offshore stroomkabels (Marlinks).  In een kosteneffectieve voorspellende onderhoudsbenadering combineert deze innovatieve technologie glasvezelsensoren met KI-modellen.

Dankzij een gestage organische groei kon Fluves in de afgelopen jaren z’n productportfolio continu optimaliseren en een duidelijke en sterke positie in de Belgische markt innemen. Met het oog op internationalisering en rekening houdend met de snelle groei van bijvoorbeeld de offshore windenergie wereldwijd, juicht het management de eerste belangrijke externe investering toe waarmee Fluves z’n groeiambities zal kunnen versnellen.

Voor Virya Energy was Fluves een natuurlijke keuze gesteund door een aantal jaren succesvolle samenwerking tussen Fluves en Parkwind (100% in handen van Virya Energy) die leidde tot de joint venture, beter bekend als Marlinks.

“De investering van Virya Energy in Fluves is een mijlpaal in de groeistrategie van ons bureau,” aldus Fluves oprichters Thomas Van  Hoestenberghe en Roel Vanthillo.  “We kunnen voortaan meer middelen inzetten om te focussen op internationale groei en productinnovatie.” De investering zal voornamelijk worden besteed aan de uitbreiding en de verdere professionalisering van zowel Fluves’ als Marlinks’ sales- en marketinginspanningen.

“Door de aanwinst van Fluves in Virya Energy’s portfolio kunnen we een aantrekkelijk en technologisch geavanceerd dienstenaanbod ontwikkelen waarmee hernieuwbare-energieproducenten en -operatoren de risico’s verbonden aan het uitvallen van kritieke infrastructuren aanzienlijk kunnen verminderen, vult Paul Tummers, CEO van Virya Energy aan. “Onze bestaande relatie met Fluves en met het dochterbedrijf Marlinks sterkte ons vertrouwen om dit partnerschap aan te gaan en deze unieke technologie en toepassingen uit te breiden tot de industrie in het algemeen.”

De investering in Fluves is een nieuwe aanwinst in Virya Energy’s groeiende dienstenportfolio van innovatieve technologieleveranciers die actief zijn in de sector van hernieuwbare energie. Virya Energy is ervan overtuigd dat Fluves’ technologische oplossingen perfect in lijn liggen met haar strategische ambities en haar unieke positie versterken in de snel evoluerende markt van hernieuwbare energie.

 

Voor meer info kan u contact opnemen met:

Thomas Van Hoestenberghe – thomas@fluves.com – +32470193550

Roel Vanthillo – roel.vanthillo@marlinks.com – +32473986130

Vedran Horvat – vedran.horvat@virya-energy.com

Over Fluves

Fluves levert voorspellende onderhoudssystemen waarmee essentiële installaties zoals pijpleidingen, hoogovens of hoogspanningskabels volledig en op afstand kunnen worden beheerd.   Door nieuwe ontwikkelingen in de glasvezeltechnologie te benutten om de monitoringkosten te verlagen, wil Fluves de prestaties van de installaties optimaliseren en de onderhoudskosten verlagen.

Marlinks, Fluves’ dochterbedrijf, is een SaaS-bedrijf (Software-as-a-Service) dat zich specialiseert in het continu monitoren van offshore infrastructuren. Het spitst zijn activiteiten toe op het verbeteren van de levensduur, de efficiëntie en dus de winstgevendheid van windmolenparken en andere offshore installaties.

Marlinks werd opgericht in 2017 als een joint venture tussen het ingenieursbureau Fluves en de offshore windenergieproducent Parkwind. Het bedrijf is afkomstig uit Vlaanderen (BE), een regio die bol staat van expertise op het gebied van offshore windenergie, en bevindt zowel in het hart als in de voorhoede van een bloeiende industrie

Over Virya Energy

Virya Energy is actief in de ontwikkeling, de financiering, de bouw en de exploitatie van hernieuwbare energiebronnen. De holding, eind 2019 opgericht door Colruyt Group en haar meerderheidsaandeelhouder Korys, bezit 100% van de aandelen in Parkwind, Eurowatt, Eoly Energy en Sanchore. Virya Energy wil de opwekkingscapaciteit van hernieuwbare energiebronnen verder ontwikkelen en haar diensten aanbieden aan de volledige waardeketen van duurzame energieoplossingen, inclusief opslag. Virya Energy en haar dochterbedrijven, gevestigd in België, bezitten en exploiteren wereldwijd meer dan 1 GW groenestroomproductiecapaciteit en nemen deel aan talrijke groenewaterstofinitiatieven.

Deel dit artikel

Overzicht persberichten