Menu Close

over ons / persberichten

Illumina neemt BlueBee over

Halle, België, 18 juni 2020 – Korys kondigt de succesvolle overname aan van z’n portfoliobedrijf BlueBee door Illumina, Inc. (NASDAQ: ILMN). BlueBee biedt genoomanalyse-oplossingen voor klinische- en onderzoekslaboratoria via een volledig conform, wereldwijd beveiligd cloudplatform dat de toegang tot gegevens en tools vereenvoudigt, zodat gebruikers gemakkelijk inzichten uit genomische gegevens kunnen halen.

Korys investeerde voor het eerst in BlueBee in 2016, in het kader van z’n serie A-financiering, met als uitgangspunt de algehele uitbreiding van sequencing-activiteiten zowel in onderzoek als in een klinische context, waarbij decentralisering en de bijbehorende uitdagingen op vlak van gegevensverwerking duidelijk toenemen. Als referentieaandeelhouder helpt Korys het bedrijf sindsdien om uit te groeien tot een onmisbaar platform voor de verwerking van multi-omics data. “We zijn al van meet af aan onder de indruk van de langetermijnvisie van het managementteam. BlueBee zag heel snel in dat genomische gegevens wereldwijd op een veilige en schaalbare manier moeten worden verwerkt. Het team is erin geslaagd om het allicht meest flexibele platform te bouwen dat klinische toepassingen en translationeel onderzoek en zo ook geïndustrialiseerde verwerking en het beheer van genomische data mogelijk maakt. We zijn erg trots dat we ons steentje hebben mogen bijdragen in dit succesverhaal”, vertelt Christoph Waer, Investment Director bij Korys.

De integratie van de mogelijkheden die BlueBee kan bieden in Illumina’s cloudportfolio geeft gebruikers de flexibiliteit om hun eigen gepersonaliseerde analyses uit te voeren en verschaft hen toegang tot toonaangevende opties zoals het DRAGEN® Bio-IT Platform, wat hun gegevensverwerking stroomlijnt en hun operationele efficiëntie een extra impuls geeft. Gebruikers zullen ook in staat zijn om gegevens en methoden direct in de cloud samen te voegen, te bekijken en eraan samen te werken via een gebruiksvriendelijke, ISO-conforme en flexibele interface. Tot de mogelijkheden van BlueBee horen intuïtief analysebeheer (BlueFlow), multimodaal gegevensbeheer (BlueBase) en datawetenschappelijke en AI-tools (BlueBench), maar ook geïntegreerde bedrijfsanalyses en multi-cloud of on-premise implementatiefuncties. Dat vormt een belangrijke aanvulling op de cloudsoftware-portfolio van Illumina, die al BaseSpace Sequencing Hub omvat, één van de meest gebruikte softwares voor het beheer van sequentiebepaling en voor gegevensuitwisseling.

Over Korys – www.korys.be

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.

Perscontact – Korys

Sabine DERAEVE – sabine.deraeve@korys.be / tel: +32 496 22 20 18

Deel dit artikel

Overzicht persberichten