Menu Close

over ons / persberichten

Korys en Ingrizo gaan samen voor nog meer duurzame, functionele ingrediënten en bouwstenen voor voedings- en gezondheidstoepassingen

Halle/De Pinte, 1 september 2022 – Ingrizo, een Belgische B2B leverancier met focus op natuurlijke en duurzame ingrediënten voor voedingsproducten en gezondheidstoepassingen, verwelkomt Korys als investeerder. Het bedrijf heeft een enorme kennis en een zeer ruime ervaring binnen dit segment en zal nu, samen met Korys, inzetten op verdere groei, zodat de bewuste consument steeds meer toegang krijgt tot betere en duurzamere producten.

We trappen een open deur in als we zeggen dat de consument van vandaag meer en meer belang hecht aan gezond eten op basis van liefst lokale, duurzame en natuurlijke producten. De pandemie heeft die trend alleen maar verder versterkt. Als distributeur van essentiële bouwstenen voor duurzame voeding, met bijzondere aandacht voor natuurlijke, gezonde en kwalitatieve ingrediënten neemt Ingrizo daarin een belangrijke rol op.  Daarnaast biedt Ingrizo ook gespecialiseerd advies op maat aan over de samenstelling van voedingsproducten en gezondheidstoepassingen.

Het bedrijf werd opgericht in 2005 en heeft inmiddels een indrukwekkend aanbod van additieven en ingrediënten voor voedingsproducten en gezondheidstoepassingen voor de Benelux. Een aanbod dat   continu verder uitgebreid wordt met innovatieve en kwalitatieve producten en dat beantwoordt aan de hedendaagse trends. Duurzaamheid en topkwaliteit zijn een absolute prioriteit, ervoor zorgen dat de generaties van morgen ook nog kunnen genieten staat hier duidelijk voorop.  Het Ingrizo team zet ook sterk in op  RSPO SG-, MSC-gecertificeerde health-producten, bio-gecertificeerde producten, en ingrediënten met een lagere CO2 foot print, die ze bij klanten introduceren of verwerken in eigen concepten en halffabricaten.

Een werkterrein én een aanpak waar Korys vanuit haar eigen visie logischerwijs graag mee de schouders onder zet. Daar waar Korys via haar eerdere participaties in bedrijven zoals Bio-Life, D-Drinks en Foodbag rechtstreeks inspeelt op het aanbod voor de eindconsument, zal deze nieuwe samenwerking met Ingrizo het mogelijk maken om via de toelevering aan productiebedrijven die een gezond en kwalitatief aanbod op de markt willen zetten, een impact te hebben op een hoger niveau in de keten.

Een perfecte match en een nieuwe samenwerking waar we enorm naar uitkijken”, voegt Hilde Van der Straeten, Investment Director bij Korys, toe. “Ingrizo heeft een schat aan kennis die ze ook graag deelt en verder uitbouwt via samenwerkingen met diverse academische instanties. Het management  heeft meer dan een kwarteeuw ervaring en biedt, ondersteund door haar dynamisch team, ook advies bij  receptuur optimalisaties en nieuwe ontwikkelingen en oplossingen op maat aan. Dat vinden wij heel waardevol.”

We zijn zeer enthousiast over de instap van Korys, we voelden meteen ook een culturele fit met Korys als strategische partner. Ze hebben expertise in de sector van duurzame voeding, dranken en supplementen en ze bieden ons de mogelijkheid om gebruik te maken van hun ervaring en hun netwerk.  Dat zal ons toelaten om verder te groeien als bedrijf en om ons ambitieus team verder te laten ontwikkelen en uit te breiden“, zegt een tevreden Geert Feys, Founder en CEO bij Ingrizo, die samen met Trees Cluyse het bedrijf bestuurt.

Perscontacten

Korys  – Sabine DERAEVE – sabine.deraeve@korys.be / +32 (0)496 22 20 18

Ingrizo – Geert FEYS – geert.feys@ingrizo.com / +32 (0) 9 224 20 25

Over Ingrizo

Ingrizo NV, opgericht in  2005, is actief als leverancier van een breed portfolio van ingrediënten, additieven en oplossingen voor de levensmiddelen- en gezondheidsindustrie in de BeNeLux. Internationale gereputeerde producenten doen een beroep op Ingrizo om hun ingrediënten op een succesvolle manier te introduceren in de BeNeLuxEen sterk doorgedreven partnership met partners, buitenlandse producenten en academische instellingen , een nauwe samenwerking met interessante klanten in de  food en health sector , een hoog kwalitatief en innovatief gamma en het feit dat Ingrizo als flexibele en reactieve speler de klant zeer snel een passende oplossing kan aanbieden, heeft geleid tot een ijzersterke reputatie. Ingrizo zet continu is op Innovatie , en  het creëren van toegevoegde waarde door het aanbieden van technologische zowel als gezonde , nutritionele oplossingen voor de klant.

Ingrizo staat de klant,- via een eigen applicatie labo,- ook bij op technisch vlak en voor receptuurontwikkeling. Ingrizo speelt proactief in op trends in de markt en doet aan kennisopbouw- en overdracht, onder meer via samenwerking met academische instellingen en beroepsorganisaties.

Voor meer informatie, surf naar: www.ingrizo.com

Over Korys

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.

Voor meer informatie, surf naar:  www.korys.be

Deel dit artikel

Overzicht persberichten