Menu Close

over ons / persberichten

Korys investeert in Bio-Life Laboratory

Gembloux/Halle, 6 februari 2020 — Korys kondigt zijn investering aan in Bio-Life Laboratory en vervoegt de oprichters als aandeelhouder en partner van de nieuwe holding. Bio-Life Laboratory produceert biologische en natuurlijke voedingssupplementen en behoort tot de marktleiders. Het bedrijf legt de nadruk op zijn eigen merk, Be-Life Natural Products©, dat uitzonderlijke producten aanbiedt die zowel natuurlijk, gezond als duurzaam zijn. Dat ligt perfect in lijn met de investeringsstrategie van Korys.

Marktleider in voedings- en fytotherapieproducten

Het Belgische laboratorium Bio-Life is in de provincie Namen gevestigd. Het produceert en verkoopt een volledig gamma van meer dan 130 referenties in nutri- en fytotherapieproducten onder zijn eigen merk Be-Life Natural Products, en verdeelt daarnaast complementaire producten aan het eigen gamma (Aprolis, Phytonorm, Laboratoires Quinton, Primavera, La Gravelline en Sanitas). Het bedrijf werd in 1991 opgericht door zijn huidige aandeelhouders, Sandra Lennertz en Bruno Thysebaert, beide pioniers op het vlak van biologische en natuurlijke voedingssupplementen.

Bio-Life Laboratory stelt momenteel 30 personen tewerk in België en wil verder groeien in de toekomst. De familie en het huidige team blijft de teugels in handen houden om de groei en langetermijnvisie aan te houden.

Mevrouw Sandra Lennertz, General Manager, medeoprichtster en aandeelhouder van het bedrijf, is trots dat het bedrijf met Korys in zee gaat terwijl de oprichtende familie aan boord blijft om de ontwikkeling en de versterking van het bedrijf autonoom verder te zetten: “De participatie van Korys zal ons toelaten om te blijven doen waar we zo goed in zijn: bouwen aan een sterk productportfolio, aan onze merkidentiteit en aan onze bedrijfswaarden. We beschouwen Korys als een geduldige, solidaire en waardegedreven partner met een langetermijnperspectief die de nadruk legt op duurzaamheid. We zijn ervan overtuigd dat we met de steun van Korys het volledige potentieel van het bedrijf kunnen ontplooien.”

Mijnheer Bruno Thysebaert, Scientific Director, medeoprichter en aandeelhouder: “Het avontuur verderzetten met sterke partners die net als ons gedreven worden door innovatie, R&D en duurzaamheid vormt voor ons het ideale scenario. We zijn er daarnaast van overtuigd dat Korys niet alleen de aandeelhoudersstructuur zal versterken, maar ook door zijn relevante ervaring en diepgaande kennis de expansie van het bedrijf zal helpen.”

Mijnheer Damien Thysebaert, sales- en marketingverantwoordelijke en zoon van de oprichters die actief is in het bedrijf: “We wensten een dynamische partner voor Bio-Life Laboratory, die bereid was het bedrijf te ondersteunen in de ontwikkeling van zijn nieuwe projecten en producten op korte en lange termijn. En dat alles uiteraard met respect voor de waarden die we delen en die we zullen blijven verdedigen.”

Een uitzonderlijk productaanbod gestoeld op de juiste fundamenten en sterke onderliggende consumententrends.

Nu het koopgedrag van de consument steeds meer wordt gedreven door gezondheidsoverwegingen en verschuift naar meer bewuste consumptie, is de productportefeuille van Bio-Life uitzonderlijk goed gepositioneerd door zijn focus op natuurlijke, gezonde en innovatieve voedingssupplementenmerken.

Korys gelooft sterk in de groeiende markt voor vitaminen, mineralen en voedings- en plantensupplementen. Door het aanbieden van biologische en holistische producten heeft Bio-Life Laboratory een bijzondere positie in deze markt: “We houden van de stevige wortels van Bio-Life Laboratory als waardegedreven ‘familiebedrijf’ met een duidelijke duurzaamheidsfilosofie. We geloven dat het merk de capaciteit heeft om internationaal verder uit te breiden en de kansen te grijpen die de evoluties binnen de retailsector op vandaag bieden. We zijn dan ook verheugd om Bio-Life Laboratory te verwelkomen in ons Conscious Consumer ecosysteem en kijken uit naar de samenwerking”, aldus Thomas De Kempeneer, Investment Director bij Korys.

Over Korys

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.
Bijkomende informatie: www.korys.be

Contact Korys:
Thomas De Kempeneer
Investment Director
thomas.dekempeneer@korys.be
+32 2 318 25 35
+32 499 80 12 21

Over Bio-Life Laboratory

Bio-Life Laboratorium is een toonaangevende merkfabrikant (Be-Life Natural Products) en distributeur van biologische, gezonde en natuurlijke voedingssupplementen. Het Bio-Life Laboratorium heeft de voorbije 30 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd in België. Het bedrijf breidt nu uit naar de buurlanden en daarbuiten. Het levert aan alle professionele kanalen: van onafhankelijke gezondheidsprofessionals tot voedingswinkels en apotheken. Het is Bio-Life’s missie om een uniek aanbod van voedingssupplementen aan te bieden, om zich als laboratorium te ontwikkelen op een goede wetenschappelijke en ecologische basis en om een betrouwbare onafhankelijke partner te zijn die erkend wordt voor het garanderen van de kwaliteit van zijn producten.
Bijkomende informatie: www.biolife.be

Deel dit artikel

Overzicht persberichten