Menu Close

over ons / persberichten

Korys kondigt succesvol vertrek aan uit Greenbyte

Halle, 15 april 2021 – Greenbyte AB, Europa’s belangrijkste beheerplatform voor hernieuwbare energie, en Power Factors LLC, de Noord-Amerikaanse leider in hernieuwbare energie en software voor asset performance management, bundelen hun krachten. Korys stapt uit met een groot gevoel van voldoening, blij Greenbyte te hebben kunnen helpen groeien en uitkijkend naar hoe ze middels deze fusie de wereld van de software voor hernieuwbare energie verder zullen gaan veroveren.

Korys stapte in december 2016 in Greenbyte. ‘Van bij de start geloofden we zowel in het bedrijf als in het team van deze Zweedse pionier op vlak van beheersystemen voor hernieuwbare energie. En we zijn hen blijven steunen met vervolginvesteringen,‘ zegt Brieuc de Hults, Investment Director bij Korys. ‘We vonden het belangrijk dat Greenbyte kon focussen op verdere productontwikkeling en groei om zonder financiële zorgen de Europese marktleider te worden. En dat is hen ook gelukt, in minder dan 5 jaar. Hoedje af! Deze fusie met de Amerikaanse marktleider was de volgende logische stap naar het wereldleiderschap in asset performance management van hernieuwbare energiebronnen. Zowel het aanbod als het marktaandeel van Power Factors vult die van Greenbyte nagenoeg perfect aan en we zijn heel enthousiast over dit nieuwe businesspartnership.’

“Naast de inbreng van expertise en ondersteuning, kan Korys, als het team echt overtuigd is van een project, ook de rol op zich nemen van de investeerder die gaandeweg fondsen blijft inbrengen en zo vermijdt dat het portfoliobedrijf telkens weer nieuwe externe financieringsrondes en onderhandelingen moet doorlopen als het over liquiditeit moet kunnen beschikken, wat ontegensprekelijk een belangrijke troef is,” voegt de Hults toe. 

‘We hebben veel gehad aan de support en ruggesteun van Korys. Hun expertise en netwerk in de sector hebben ons geholpen om ons dienstenaanbod en klantenbestand aanzienlijk uit te breiden,’ zegt Jonas Corné, CEO van Greenbyte. Sinds de initiële investering van Korys in 2016 is de omzet van Greenbyte meer dan verviervoudigd. Het bedrijf is uitgegroeid tot het belangrijkste softwareplatform voor hernieuwbare energie in Europa.

‘Dankzij deze combinatie van Greenbyte en Power Factors wordt onze wereldwijde dienstverlening op het vlak van software voor duurzame energie groter en uitgebreider dan ooit, en brengen we onze klanten een stap dichter bij het leveren van 100 % hernieuwbare energie,’ voegt Jonas Corné er nog aan toe. 

Door hun krachten te bundelen, zullen Greenbyte en Power Factors een grotere rol kunnen gaan spelen in de convergerende digitale transformatie en energietransitie. Daardoor zullen bedrijven over de hele wereld de data van al hun activiteiten kunnen gebruiken en er meer inzicht in verwerven, waardoor ze slimmere beslissingen zullen kunnen nemen en de elektrificatie kunnen versnellen. Zo zullen de beide partners intelligente, geïntegreerde ervaringen tussen bedrijven onderling bevorderen. Als onderdeel van Power Factors zal Greenbyte z’n werking verder versnellen en uitbreiden en klanten helpen om hun data over hernieuwbare energie te visualiseren, te begrijpen en ermee aan de slag te gaan.

Het is de bedoeling dat de twee platformen uiteindelijk convergeren, waarbij de ‘best practices’ zullen worden samengebracht in één uniforme toolset voor effectief beheer en exploitatie van assets voor grote hernieuwbare energie-platformen.

De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Contactpersonen voor de pers – Korys

Sabine DERAEVE – sabine.deraeve@korys.be / tel: +32 496 22 20 18

Over Korys

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.

Voor meer informatie, surf naar:  www.korys.be

Over Greenbyte AB:

Greenbyte, met hoofdzetel in Göteborg, Zweden, is een ontwikkelaar en enabler van slimme datasoftware om de productiviteit in hernieuwbare energie te verhogen.  Greenbyte heeft zich tot doel gesteld  om het meest open, veelzijdige en gebruiksvriendelijke asset management platform te ontwikkelen voor stakeholders in de hernieuwbare energiesector overal ter wereld.  Greenbyte brengt gegevens uit alle hernieuwbare energietechnologieën en gegevensbronnen samen zodat portfoliobedrijven en hun vermogensbeheerders weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Voor meer informatie, surf naar: greenbyte.com

Klik hier om het volledige persbericht van Power Factors – Greenbyte te lezen: Power Factors and Greenbyte Combine to Form Market Leader in Global Renewable Energy Software – Greenbyte

Deel dit artikel

Overzicht persberichten