Menu Close

over ons / persberichten

Sensorfact haalt €25mio op in investeringsronde om efficiëntie van industriële bedrijven te verbeteren

Utrecht, Nederland – 19 juli, 2023 – Sensorfact, een Nederlandse climate-tech IoT scaleup gespecialiseerd in slimme monitoring voor de industrie, kondigt de succesvolle afronding aan van een investeringsronde van €25 miljoen. De ronde werd geleid door de Europese groei-investeerder Blume Equity, met deelname van bestaande investeerders FORWARD.one, Korys en SET Ventures. De investering zal Sensorfact’s missie om een efficiëntere en duurzamere industrie mogelijk te maken verder ondersteunen. Dit doen ze door de resource-efficiëntie en de uptime van machines te verbeteren.

Over Sensorfact

Sensorfact biedt een alles-in-één, makkelijk zelf te installeren, gebruiksvriendelijke én kosteneffectieve oplossing waarmee fabrikanten de efficiëntie van hulpbronnen en de uptime van machines aanzienlijk kunnen verbeteren door het gebruik van elektriciteit, gas, water en perslucht slim te monitoren en de behoefte aan onderhoud te voorspellen. Dit draagt bij aan de optimalisatie van processen, een efficiënt gebruik van middelen en het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. De kern van de USP ligt in de slimme algoritmen en productiviteitstools die het bedrijf gebruikt om data om te zetten in bruikbare inzichten. Sensorfact levert ook de nodige IoT-hardware voor de metingen.

Sensorfact, opgericht in 2016, heeft inmiddels meer dan 150 medewerkers, verspreid over kantoren in Utrecht, Amsterdam, Berlijn en Barcelona, en bedient meer dan 1.300 klanten in meer dan 40 landen.

De opgehaalde investeringen

Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt voor het aanboren van nieuwe markten en het optimaliseren van Sensorfact’s huidige productsuite, waarbij het aantal utiliteiten dat kan worden gemonitord wordt uitgebreid. Met deze investering kan Sensorfact industriële bedrijven wereldwijd bedienen.

“We hebben al best opmerkelijke energiebesparingen gerealiseerd voor Europese industriële bedrijven, wat onze significante impact op een netto nul-uitstoot benadrukt”, zegt CEO Pieter Broekema.

“Hoewel we trots zijn op wat we tot nu toe al hebben bereikt, zijn we ook vastbesloten om ons productportfolio verder te verbreden en te verdiepen door voortdurend innovatieve oplossingen te creëren die industrieel afval in het hele productieproces aanpakken. We willen uitbreiden naar nieuwe markten, en bedrijven wereldwijd in staat stellen om hun productieprocessen te monitoren en besparingen te realiseren”, vervolgt hij.

Investeringsdetails

In januari 2022 haalde het bedrijf al €13 miljoen op bij de investerings-maatschappijen FORWARD.one, Korys en SET Ventures. Deze laatste investeringsronde markeert een belangrijke volgende mijlpaal voor Sensorfact op vlak van groei en innovatie.

Pieter Broekema bevestigt: “We waarderen het vertrouwen van onze investeerders en onze gedreven medewerkers enorm. Met Blume Equity aan boord hebben we er alle vertrouwen in dat we de innovatie naar een groenere en duurzamere industrie nog sneller kunnen voortzetten.”

Eleanor Blagbrough, medeoprichter van Blume Equity, vult aan: “Sensorfact is een fantastisch bedrijf dat het soort impactvolle onderneming vertegenwoordigt waarin wij willen investeren: Europese industriële bedrijven moeten hun resource-efficiëntie verbeteren en dit biedt zowel een overtuigende impact als zakelijke opportuniteiten. We zijn blij om met Pieter en het team te gaan samenwerken in deze spannende volgende groeifase van Sensorfact, waarbij we hen ondersteunen bij hun geografische- en productuitbreiding.”

Bestaande investeerders (FORWARD.one, Korys en SET Ventures) namen ook deel aan deze investeringsronde. Alle drie hebben ze een fundamenteel geloof in Sensorfact’s missie en zijn ze onder de indruk van het groeitempo en van de succesvolle uitbreiding van het productaanbod van het bedrijf. De bestaande investeerders zijn enthousiast om de samenwerking voort te zetten en kijken uit naar de volgende fase met Blume aan boord.

Over Blume Equity

Blume Equity, de Europese groei-investeerder in klimaattechnologie, is toegewijd aan het realiseren van winst met een hoger doel. Dit doen zij door snelgroeiende Europese bedrijven die de klimaatcrisis aanpakken te ondersteunen bij het opschalen. Blume werkt tijdens de groeifase nauw samen met managementteams en maakt gebruik van hun uitgebreide ervaring op vlak van scale-ups en duurzaamheid. Blume heeft vestigingen in Amsterdam en Londen, en werkt samen met partners in andere belangrijke Europese regio’s.

Over Korys

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt en creëert duurzame meerwaarde in 3 ecosystemen: Conscious Consumer, Healthy Living, en Energy Transition.
Korys doet dat in partnerschap met ondernemers en bedrijven die haar passie voor waardengedreven ondernemen en duurzaamheid delen, en met een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg. Dankzij haar toewijding, vakmanschap en sterke financiële basis kan Korys zich engageren op lange termijn.
Korys bouwde de afgelopen 20 jaar een portfolio uit van meer dan 3 miljard € aan duurzame investeringen. Naast meer dan 20 directe participaties, waaronder Colruyt Group en Virya Energy, beheert Korys ook private equity fondsen en investeringen in beursgenoteerde instrumenten.

Over SET Ventures

Sinds 2007 heeft het in Amsterdam gevestigde SET Ventures geïnvesteerd in digitale technologie voor een koolstofvrij energiesysteem door baanbrekende oprichters te ondersteunen met kapitaal, gemeenschap en inzichten. SET Ventures investeert in bedrijven met duurzame oplossingen en een sterk digitaal DNA dat de systemische verandering leidt van hoe energie wordt opgewekt, gedistribueerd, opgeslagen en verbruikt in sectoren zoals gedistribueerde infrastructuur, energieretail, gebouwen, mobiliteit en industrie, evenals ondersteunende technologieën.

Over FORWARD.one

FORWARD.one is een durfkapitaalfonds dat gespecialiseerd is in investeringen in hoogtechnologische bedrijven, voornamelijk in hardwarebedrijven. Sinds FORWARD.one in 2019 investeerde in Sensorfact, hebben ze hun toewijding getoond om innovatieve technologieën te ondersteunen in diverse sectoren, waaronder robotica, halfgeleiders, fotonica, sensoren, virtuele/augmented reality, biofabricage en audiotechnologie.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Karel Nanninga, Hoofd Groei & Strategische Projecten
e-mail: karel.nanninga@sensorfact.nl

Niels Dijk, Hoofd HR & Strategische Projecten
e-mail: niels.dijk@sensorfact.nl

Deel dit artikel

Overzicht persberichten