Menu Close

over ons / persberichten

Trunkrs haalt 15 miljoen euro groeikapitaal op bij Korys, VP Capital en SET Ventures

Nieuwegein/Halle, 9 juni 2022 – Trunkrs, specialist in Same Day & Next Day delivery voor de e-commerce sector, heeft succesvol 15 miljoen euro opgehaald in een Serie B-investeringsronde. De financieringsronde werd geleid door Korys, de Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Naast Korys participeren ook VP Capital, Family office van de familie Van Puijenbroek, en het in Amsterdam gevestigde SET Ventures, dat eerder al investeerde in Trunkrs. IMPROVED Corporate Finance adviseerde en begeleidde Trunkrs bij deze financiering.

Trunkrs is een leidende bezorgpartner van premium e-commerce partijen in Nederland. Vele webshops, waaronder die van Mediamarkt, vertrouwen op Trunkrs voor de snelle en betrouwbare bezorging van hun pakketten. Sinds 2021 levert het bedrijf ook in Vlaanderen. Het opgehaalde kapitaal stelt Trunkrs in staat zijn marktleiderspositie in de Benelux te behouden en te vergroten. Bovendien zal het bedrijf de nieuwe investering gebruiken om de pakketbezorgingsketen versneld te verduurzamen.

Keteneffect

Trunkrs is opgericht in 2015 met als doelstelling de ‘last mile’ van pakketbezorging duurzaam te maken. Door de reeds bestaande bestelwagens en distributiecentra in de keten ingenieus te gebruiken, houdt Trunkrs zijn eigen footprint klein. Bovenal werkt het bedrijf actief mee aan het elektrificeren van de wagenparken van partners. Jan Wijn, CEO van Trunkrs, zegt: “Wij jagen als ketenpartner actief de verduurzaming in onze branche aan. Dankzij de investering van Korys, VP Capital en SET Ventures kunnen we onze positie als marktleider in ons segment in Nederland versterken en verder uitbreiden naar België, zodat ook Belgische webshops kunnen profiteren van onze snelle en betrouwbare pakketbezorging. Zo vergroten we onze impact en daar zijn we trots op.”

We zijn zeer enthousiast om te investeren in deze snel groeiende premium bezorgservice“, zegt Brieuc de Hults, Investment Director bij Korys. “Niet alleen bieden ze een betrouwbare, duurzame en snelle bezorgoplossing, ze maken het voor kleine en middelgrote webwinkels ook mogelijk om op een faire manier te concurreren en om hun klanten vergelijkbare premium en duurzame bezorgopties aan te bieden als grotere e-commerce platforms en zo een meer lokale e-commerce te stimuleren. Ze zijn al koploper in Nederland en samen met VP Capital en SET Ventures zullen we zorgen dat Trunkrs ook de Belgische markt verovert.

Guus van Puijenbroek, directeur VP Capital: “Met deze investering kan Trunkrs de elektrificatie van pakketbezorging verder ontwikkelen en fors besparen op de CO2-uitstoot in een steeds groeiende e-commercemarkt. Daarnaast toonde onze evaluatie aan dat Trunkrs in toenemende mate eisen stelt aan partners op het gebied van werkomstandigheden en duurzaamheid.  De samenwerking met Korys en SET Ventures voor de investering in Trunkrs en de visie en innovatieve oplossingen van het bedrijf sluiten naadloos aan bij onze ambitie om ons kapitaal in te zetten voor duurzame vooruitgang.”

Naast een goed business idee is toegang tot voldoende kapitaal een noodzaak voor een succesvol bedrijf”, aldus René Savelsberg, Managing Partner bij SET Ventures. “Deze financieringsronde stelt Trunkrs in staat de geografische expansie uit te voeren en tegelijkertijd aan de impact doelstelling, die wij hoog in het vaandel hebben staan, te werken.”

Sherief Rahim, Executive Director bij IMPROVED Corporate Finance: “Daar de fundamentele elementen van de e-commerce sector robuust blijven en same-day delivery steeds meer de norm wordt voor consumenten, is Trunkrs optimaal gepositioneerd om de leider in deze categorie te worden zowel op het gebied van zijn technologie en zijn commitment aan het elektrificeren van zijn fleet partners. Met de Serie B-groeifinanciering zal Trunkrs snel grootse stappen zetten en zijn leiderschapspositie in de logistieke markt in de Benelux en daarbuiten versnellen.”

Over Korys

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg. Voor meer informatie, surf naar:  www.korys.be

Over VP Capital

De familie Van Puijenbroek startte oorspronkelijk in 1865 een bedrijf in werkkleding. De family office VP Capital beheert inmiddels een brede portefeuille van participaties en is actief in de domeinen: agrifood, vastgoed, media, textiel, smart industry, energietransitie, water en health. Van het vermogen is meer dan een derde geïnvesteerd in impactvolle bedrijven als Aquaporin, Accsys Technologies en fondsen die investeren in bedrijven die door innovatie vooroplopen, zoals Mosa Meat, Fairphone, Northvolt, Protix, Spin Dye en Pieter Pot. Sinds 2018 wordt met de investeringsstrategie actief ingezet op het reduceren van negatieve impact en het creëren van positieve impact. VP Capital behaalde recent als een van de eerste family offices in Europa het B Corp label en de validatie van hun klimaatdoelstellingen door het Science Based Targets initiative.

Over SET Ventures

Sinds 2007 heeft het in Amsterdam gevestigde SET Ventures geïnvesteerd in digitale technologie voor een koolstofvrij energiesysteem door baanbrekende oprichters te ondersteunen met kapitaal, gemeenschap en inzichten. SET Ventures investeert in bedrijven met duurzame oplossingen en een sterk digitaal DNA dat de systemische verandering leidt van hoe energie wordt opgewekt, gedistribueerd, opgeslagen en verbruikt in sectoren zoals gedistribueerde infrastructuur, energieretail, gebouwen, mobiliteit en industrie, evenals ondersteunende technologieën. Voor meer informatie kunt u terecht op www.setventures.com

Over IMPROVED Corporate Finance

IMPROVED is een internationale Corporate Finance boutique gericht op de mid-market Technology, Energy and Mobility (“TEM”) sectoren. IMPROVED is een bewezen cross-border dealmaker, met een uitgebreid trackrecord van transacties in meer dan 20 landen in Europa, de VS en Azië. Het team bestaat uit meer dan 20 corporate finance en M&A-professionals en wordt aangevuld door een team van high-level senior advisors met uitgebreide ervaring op executive- en boardniveau in de TEM-sectoren.

Over Trunkrs

Trunkrs is een aanbieder van een betrouwbare same day | next day duurzame bezorgservice in de ‘last mile’. Een zelf ontwikkeld slim logistiek systeem maakt dit mogelijk. Vanaf 2015 bezorgt Trunkrs in heel Nederland en inmiddels ook in België. Het hoofdkantoor van Trunkrs staat in Nieuwegein (NL).

Trunkrs zet zich vanaf het begin vol in op het creëren van de ultieme bezorgexperience. Met een duidelijke visie op de noodzaak van ketensamenwerking in verduurzaming van pakketbezorging door vooral gebruik te maken van de bestaande infrastructuren. Hiermee kijkt Trunkrs continu verder dan de eigen footprint. Vol enthousiasme om te zorgen dat de ‘last mile’ echt groen is en blijft. Dat is Trunkrs. Zie ook: www.trunkrs.nl

 

 

Perscontact – Korys

Sabine DERAEVE – sabine.deraeve@korys.be / +32 (0)496 22 20 18

Perscontact – Trunkrs

Sabine STEEN-LAKERVELD – sabine@DOK30.n / +31 (0) 6 539 656 54

Deel dit artikel

Overzicht persberichten