Menu Close

over ons / persberichten

Urbantz, Europa’s leider op vlak van Last Mile-software, krijgt €6M extra en haalt €12M op tijdens Series A

● Urbantz is een Europees SaaS-bedrijf dat ‘last mile’ management efficiënter en duurzamer maakt ● De Urbantz-aandeelhouders, waaronder ETF Partners en Korys, hebben hun initiële investering tot 12 miljoen euro verhoogd ● Urbantz in 2020 boekte een ongekende groei en eindigde op de 3de plaats in de Deloitte Fast 50-ranking. ● Urbantz zal nog meer investeren in innovatie en rekrutering

Brussel, België 16 december 2020 – Urbantz, een SaaS-bedrijf dat innovatieve technologie ontwikkelt voor duurzame en geoptimaliseerde ‘last mile’ leveringen, heeft een extra investering van 6 miljoen euro verkregen van Korys, ETF Partners en haar andere aandeelhouders. Dit brengt het totale bedrag dat in de series A-ronde werd opgehaald op 12 miljoen euro.

Urbantz’ ‘cloud-based’ software stelt bedrijven in staat om hun complexe leveringssystemen te harmoniseren, te meten en te optimaliseren. Met deze technologie kunnen bedrijven hun interne en externe vloot efficiënt monitoren, klanten een geweldige bezorgervaring bieden, en de kosten en de CO2-voetafdruk verminderen.

2020 was een jaar van ongekende groei voor Urbantz. Het SaaS-bedrijf surft op de verbazingwekkende golf van leveringen en is er in geslaagd om de bedrijfswerking uit te breiden en te verbeteren. Dit overtuigde de aandeelhouders om hun initiële investering te verdubbelen. De groei van Urbantz werd ook door Deloitte erkend. Dankzij een recordgroei van de omzet in de afgelopen vier jaar kwam het SaaS-bedrijf op de 3de plaats op de Technology Fast 50-lijst van Deloitte.

In zijn commentaar op de extra investering zei Urbantz’ CEO Jonathan Weber: “De extra investering van Korys, ETF Partners en onze andere aandeelhouders getuigt van onze groei, ons product en onze strategie. Het afgelopen jaar zijn de algemene leveringsvolumes exponentieel gegroeid, waardoor de detailhandelssector en de logistiek onder grote druk zijn komen te staan. Oplossingen zoals Urbantz zijn essentieel gebleken om het hoofd te bieden aan deze groei en om de efficiëntie, flexibiliteit en veerkracht van de leveringsoperaties en -middelen van deze bedrijven te verbeteren. Deze fondsen zullen ons in staat stellen om onze inspanningen te verhogen om de last mile delivery industrie te digitaliseren en de milieu-impact ervan op onze steden te verminderen. We blijven investeren in R&D en rekrutering om onze huidige klanten de beste service te kunnen blijven bieden en nieuwe klanten aan te trekken.”

Fabrice Bienfait, partner bij ETF Partners, legt uit waarom het investeringsbedrijf de initiële investering verdubbelde: “We zijn verheugd om onze investering in Urbantz te verhogen. De buitengewone uitdagingen die door COVID-19 werden gecreëerd, hebben geleid tot een hernieuwde focus op het verbeteren van de logistiek van de ‘last mile delivery’. Urbantz heeft dit voorbije jaar een ongekende ontwikkeling doorgemaakt en is uitgegroeid tot de meest toonaangevende last mile delivery management software in Europa. Urbantz’ technologie maakt het mogelijk om de CO2-uitstoot van last mile leveringen te berekenen en te verminderen zodat detailhandelaars en logistieke dienstverleners energieneutraal kunnen zijn. Urbantz heeft een uitzonderlijk jaar achter de rug en we zijn erg trots om het team te kunnen ondersteunen bij het verdere succes in 2021″.

“We zijn onder de indruk van de groei die Urbantz’ managementteam in 2020 heeft gerealiseerd”, verklaart Brieuc de Hults, Investment Director bij Korys. “De huidige wereldwijde context heeft het aantal last mile leveringen meer dan ooit doen toenemen. De diensten van Urbantz boden uitstekende resultaten op het gebied van klanttevredenheid, in combinatie met een duurzamere manier van leveren. Deze groei past helemaal bij de basisprincipes van onze investeringsstrategie bij Korys, dus was het logisch om onze investering te verhogen.”

Over Urbantz: Het delivery management platform van Urbantz maakt het mogelijk om de leveringssystemen van retail-, e-commerce- en logistieke bedrijven met complexe leveringsnetwerken, snel en efficiënt te harmoniseren, te optimaliseren en te monitoren. Bedrijven in heel Europa zoals Carrefour, Auchan, Casino, de S-Group, PcCompomponentes en PostNord maken gebruik van Urbantz’ cloud software om de kosten van hun leveringsoperaties te verminderen en hun klanten een uitstekende bezorgervaring te bieden. www.urbantz.com

Over Korys: Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert het een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. De maatschappij neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. www.korys.be

Over ETF partners: ETF Partners ondersteunt getalenteerde ondernemers en managementteams met investeringskapitaal en expertise. Onze fondsen zijn afkomstig van institutionele beleggers, multinationals en single-family offices. We creëren waarde door Europese bedrijven die ‘ verduurzamen door innovatie’ te ondersteunen met investeringen en expertise. www.etfpartners.capital

Contacteer Urbantz via marketing@urbantz.com voor meer informatie.

Deel dit artikel

Overzicht persberichten