Menu Close

over ons / persberichten

Urbantz haalt 6 miljoen euro op om Europese leider te worden in het beheer van leveringen aan huis

Brussel, België, 12 maart 2020 – Urbantz, een technologiebedrijf dat een innovatieve SaaS-oplossing biedt voor duurzame en geoptimaliseerde leveringen aan huis, heeft met succes zijn serie A-financieringsronde van 6 miljoen euro afgerond met Korys, ETF Partners en bestaande aandeelhouders.

Urbantz is een pionier in het optimaliseren van leveringen aan huis. Dit is de tweede investeringsronde voor Urbantz na de initiële ‘seed round’ in 2018. De investering van Korys en ETF Partners sluit goed aan bij de waarden en de strategie van het bedrijf om een softwaretechnologie te ontwikkelen die bijdraagt aan een duurzamer model van stadslogistiek, vooral bij retailers en logistieke dienstverleners.

“We zijn heel trots dat vooraanstaande fondsen zoals Korys en ETF Partners in onze onderneming hebben belegd”, zo vertelt Jonathan Weber, CEO van Urbantz, over de recente succesvolle serie A-financieringsronde van het bedrijf. “Het bewijst ook het grote vertrouwen in het product en de strategie van Urbantz. Met onze oplossing helpen we de industrie over te stappen op gedigitaliseerde leveringsdiensten en dringen we de milieu-impact van de transportsector op steden terug. We blijven ons verbeteren met sterke partners die, net als wij, gedreven worden door innovatie en duurzaamheid.”

“Het team van Urbantz heeft een fantastisch product ontwikkeld dat enkele grote pijnpunten oplost voor bedrijven die leveren aan huis”, aldus Fabrice Bienfait van ETF Partners. “Belangrijk is dat het platform voor leveringsbeheer van Urbantz kan helpen dit segment van de toeleveringsketen te optimaliseren en de impact ervan op onze steden te verminderen”, voegt hij eraan toe.

“We zijn onder de indruk van de toegevoegde waarde die Urbantz biedt door leveringen aan huis op een duurzame manier efficiënter te maken”, aldus Brieuc de Hults van Korys. “Urbantz is erin geslaagd om een reputatie op te bouwen in deze groeiende markt en we kijken ernaar uit om hen te helpen verder te groeien.”

Urbantz heeft klanten in Europa, het Midden-Oosten en de VS, en zal dankzij de serie A-financiering nog meer investeren in de ontwikkeling en commercialisering van zijn producten. Zo wil de onderneming haar marktpositie in heel Europa verstevigen en haar teams versterken.

Over Urbantz

Urbantz is een platform dat leveringen aan huis helpt te beheren, optimaliseren en controleren – vanaf de bestelling tot aan de uiteindelijke ontvanger. De bekroonde SaaS-oplossing stelt detailhandelaars, e-commercebedrijven en transporteurs in staat om ontvangers een uitstekende leveringservaring te bieden. Urbantz ondersteunt nu al de activiteiten van bekende namen zoals Carrefour, CityDepot en C-Discount. urbantz.com

Over Korys

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt  en heeft vandaag meer dan 4,5 miljard euro aan activa onder beheer. Korys streeft ernaar duurzame waarde te creëren in drie grote ecosystemen: biowetenschappen, energietransitie en bewust consumeren. Korys.be

Over ETF Partners

ETF Partners ondersteunt getalenteerde ondernemers en managementteams met investeringskapitaal en ervaring. Hun fondsen zijn afkomstig van institutionele beleggers, wereldwijde ondernemingen en familiebedrijven, en creëren waarde door te investeren in technologiebedrijven die het verschil maken. ETF Partners noemt dit ‘duurzaamheid door innovatie’. etfpartners.capital

Deel dit artikel

Overzicht persberichten