Menu Close

over ons / persberichten

V-Bio Ventures haalt extra kapitaal op voor ondersteuning van jonge biotechbedrijven

V-Bio Ventures, een durfkapitaalbedrijf dat zich specifiek richt op het segment van jonge baanbrekende biotech bedrijven, heeft het kapitaal van zijn tweede fonds V-Bio Fund 2 opgetrokken naar 96 miljoen euro. De fondswerving loopt nog enkele maanden, en de fondsmanagers verwachten dat het doel van 100 miljoen euro zal worden gehaald of overschreden.

De investeerders die reeds begin 2021 bij de opstart van V-Bio Fund 2 betrokken waren zijn het European Investment Fund (EIF), ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), en BNP Paribas Fortis Private Equity, met daarnaast verschillende familiale investeringsvehikels en  universitaire partijen (VIB, KU Leuven en U Gent).  Sindsdien hebben bijkomende investeerders zich aangesloten bij V-Bio Fund 2, waaronder KBC Private Partners Life Sciences, Group Vanden Avenne Commodities, de familiale investeringsvehikels Korys (familie Colruyt) en De Eik (familie Van Waeyenberge) en de Nederlandse vastgoed- en biotech investeerder Aat van Herk (bekend van investeringen in ondermeer argenX en Galapagos).  De fondswerving wordt verdergezet in de komende maanden en naar verwachting zal het totale kapitaal van V-Bio Fund 2 verder toenemen tot het beoogde bedrag van 100 miljoen euro of meer.

V-Bio Ventures is gespecialiseerd in het financieren en co-crëeren van jonge biotech bedrijven, zowel uit de medische sector- als de duurzame landbouw. Hierbij mikt V-Bio Ventures vooral op projecten die voortbouwen op buitengewone wetenschappelijke doorbraken vanuit academische hoek en hierdoor de potentie hebben om uit te groeien tot disruptieve bedrijven.  De durfkapitalist heeft een geprivilegieerde samenwerking met VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie), een Vlaamse onderzoeksinstelling die binnen de levenswetenschappen tot de wereldtop behoort. Naast de samenwerking met de preferentiële partner VIB zoekt V-Bio Ventures naar uitzonderlijke start-ups uit andere academische top-instituten in heel Europa. Om de beste keuzes te maken uit de meest beloftevolle projecten beschikt V-Bio Ventures over een team van 7 ervaren investeringsprofessionals met een wetenschappelijke achtergrond en een schat aan ervaring uit biotech bedrijven en investeringsfondsen, en kan het bovendien beroep doen op de expertise van meer dan 1800 wetenschappers verbonden met VIB. V-Bio Ventures investeerde eerder in de volgende generatie van Belgische biotech sterbedrijven als Confo, Orionis, Agomab, Aphea.Bio, Exevir, Precirix en Protealis, alsook in bedrijven uit andere Europese regios, waaronder Muna, Coave, Oxular en Corteria. Met de bijkomende financiering zal V-Bio Fund 2 zijn portefeuille van uitzonderlijke groeibedrijven verder uitbreiden.

Over V-Bio Ventures

V-Bio Ventures (www.v-bio.ventures) is een onafhankelijke durfkapitaalonderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen en financieren van jonge, innovatieve life sciences bedrijven. V-Bio Ventures werd opgericht in 2015 en werkt nauw samen met het in België gevestigde VIB, een van ’s werelds meest toonaangevende onderzoeksinstituten in de biowetenschappen. Het fonds investeert in heel Europa in startende bedrijven met een hoog groeipotentieel die gericht zijn op transformationele innovaties in de biotech-, farmaceutische en landbouwsector.

European Investment Fund (EIF) participeert in V-Bio Ventures met de steun van de Europese Commissie via InnovFin en van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Deel dit artikel

Overzicht persberichten