Menu Close

over ons / persberichten

Virya Energy werft extra fondsen bij haar aandeelhouders om toekomstige groei te ondersteunen

Halle, 12 juni 2020 – Virya Energy, de energieholding die eind vorig jaar werd opgericht door Korys en Colruyt Group, is tevreden een akkoord met de aandeelhouders bereikt te hebben voor de uitgifte van 2-jarige converteerbare obligaties.

Deze converteerbare obligaties worden volledig onderschreven door de aandeelhouders van Virya Energy naar rato van hun respectieve aandeelhouderschap en tonen aan hoeveel belang zij hechten aan de verdere groei van Virya Energy.  Virya Energy zal de opbrengst van deze obligaties gebruiken om de ontwikkelingsprojecten van haar filialen te ondersteunen en om de eerder dit jaar aangekondigde overname van de aandelen van PMV in Parkwind te financieren.

Via deze obligaties haalde Virya Energy een initieel bedrag op van 105 miljoen euro. Tijdens de termijn van 2 jaar kan Virya Energy nog eens 55 miljoen euro verwerven.

Over Virya Energy

Virya Energy werd in 2019 opgericht door Colruyt Group en Korys om hun participaties in hernieuwbare energie samen te brengen. Virya Energy heeft momenteel aandelen in Parkwind, Eurowatt en Eoly Energy.

Virya Energy focust op de ontwikkeling, financiering, bouw en exploitatie van hernieuwbare energiebronnen en ambieert internationale expansie.  Door het samenbrengen van haar participaties wil Virya Energy technologie- en kennisuitwisseling tussen haar teams bevorderen en schaalvoordelen creëren om een belangrijke speler te blijven in de snel veranderende hernieuwbare energiesector.

Parkwind is een Belgisch bedrijf actief in offshore windenergie. Eurowatt is voornamelijk actief in onshore windenergie in Frankrijk maar is ook aanwezig op de Poolse, Spaanse en Portugese hernieuwbare-energiemarkt. Eoly Energy exploiteert onshore windenergieactiva in België.

Over Colruyt Groep

Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met zowat 570 eigen winkels en 580 aangesloten winkels In België zijn dat Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Fiets! en de aangesloten winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast de Colruyt-winkels ook nog de aangesloten winkels Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep houdt zich ook actief bezig met foodserviceactiviteiten (levering van levensmiddelen aan ziekenhuizen, bedrijfskantines en cateringbedrijven) in België (Solucious). Tot de overige activiteiten horen de verkoop van brandstof in België (DATS 24), druk- en documentbeheeroplossingen (Symeta) en de productie van groene energie (Eoly). De groep stelt meer dan 29.900 mensen tewerk en boekte een omzet van 9,4 miljard euro in 2018/19.  Colruyt is genoteerd op de beurs van Brussel (COLR) onder de ISIN-code BE0974256852.

Over Korys - www.korys.be

Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Vandaag beheert ze een vermogen van meer dan EUR 4,5 miljard. Korys bezit niet alleen een groot belang in de Colruyt Group, een vooraanstaand retailbedrijf in België en Frankrijk, maar beheert ook actief belangen in niet-beursgenoteerde bedrijven en private-equityfondsen. De investeringsmaatschappij heeft ook eigen fondsen ontwikkeld om haar portefeuille van beursgenoteerde investeringen te beheren. Ze neemt haar investeringsbeslissingen steeds vanuit een langetermijnperspectief en houdt daarbij rekening met strikte economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) criteria. Korys streeft ernaar om duurzame waarde te creëren in 3 belangrijke ecosystemen: Life Sciences, Energy Transition en Conscious Consumer. Om dat doel te bereiken, kan Korys rekenen op een gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg.

Perscontact – Virya Energy

Paul TUMMERS – paul.tummers.virya@gmail.com / tel.: 0475/43 50 43

Deel dit artikel

Overzicht persberichten