Menu Close

AcuSurgical

AcuSurgical, opgericht in 2020, is een chirurgisch robotica bedrijf gevestigd in Frankrijk. De missie van AcuSurgical is om een topklasse behandeling mogelijk te maken voor de meer dan 300 miljoen patiënten die wereldwijd lijden aan netvliesaandoeningen.

Netvliesaandoeningen hebben een enorme impact op de levenskwaliteit van meestal oudere patiënten: 1 op de 3 Europeanen ouder dan 70 jaar wordt getroffen door deze slopende aandoeningen, waaronder leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), diabetische retinopathie en maculaire gaatjes. Wereldwijd worden momenteel 1,6 miljoen netvliesoperaties per jaar uitgevoerd, met een jaarlijks groeipercentage van 7%. Dit vertegenwoordigt momenteel slechts een klein percentage van de werkelijke gevallen, waarbij de meerderheid van de patiënten, vooral in opkomende economieën, een ontoereikende behandeling of vaak helemaal geen behandeling krijgt.

Het geavanceerde robotplatform van AcuSurgical wil hier verandering in brengen door een nieuw chirurgisch paradigma te introduceren voor vitreo-retinale chirurgie op basis van precisierobots.

gros plan vitrétome inter et exter
cg_acusurgical image 3d V2

Fund

locatie

Montpellier, Frankrijk

investering / alumnus

investment

betrokken team

David Devigne

Andere portfoliobedrijven binnen OMX Europe Venture Fund