Menu Close

AstriVax

AstriVax is een spin-off van de KU Leuven en ontwikkelt vaccins die makkelijk en goedkoop te produceren zijn en weinig eisen stellen op vlak van de koude keten, waardoor ze vlotter vanuit de fabriek tot bij de patiënt geraken, zelfs in tropische en subtropische gebieden. De AstriVax vaccins zouden bovendien een langdurigere bescherming tegen uiteenlopende virussen en pathogenen kunnen genereren.

Na de succesvolle financieringsronde in de zomer van 2022 die het nodige kapitaal bracht om door te groeien, concentreert het AstriVax team, o.l.v. dr. Hanne Callewaert, zich in eerste instantie op het naar de klinische ontwikkelingsfase brengen van z’n eerste thermostabiele vaccin tegen gele koorts. Dit zal dan ook de platform technologie valideren. Daarna volgt een vaccin om hondsdolheid te voorkomen en een vaccin voor de behandeling van chronische hepatitis B.

Alle vaccins zijn gebaseerd op het disruptieve, flexibele PLLAV platform, dat ontwikkeld werd door de medeoprichters professor Johan Neyts en professor Kai Dallmeier van het Rega Instituut van de KU Leuven.

DNA streng_AstriVax website
AstriVax office

Fund

locatie

Leuven, België

investering / alumnus

investment

website 

www.astrivax.com

betrokken team

Eva Van Overmeire
David Devigne

Andere portfoliobedrijven binnen OMX Europe Venture Fund