Menu Close

Broken String Biosciences

Broken String Biosciences werd in 2020 opgericht als spin-out van de Universiteit van Cardiff en ontwikkelde het INDUCE-seq™-technologieplatform om sneller nieuwe genoombewerkings-technologieën te karakteriseren. De ultieme droom van het bedrijf is een toekomst waarin cel- en gentherapieën veiliger, efficiënter en betaalbaarder kunnen worden voor patiënten.

Genoombewerkingstechnologieën stellen wetenschappers in staat om DNA te wijzigen en zo ziektes te behandelen. Men gebruikt daarvoor technologieën die werken als een schaar en die het DNA op een specifieke plek doorknippen, de inspiratie voor de naam van het bedrijf, Broken String.

Genoombewerkingstools bieden een immens potentieel voor het aanpakken van ziekten die hun oorsprong vinden in genetische factoren, zoals taaislijmziekte en diabetes. Ze zouden zelfs gebruikt kunnen worden bij de behandeling van kanker of infecties, zelfs van HIV.

Sanger Institute 29th March 2022
3D illustration Virus DNA molecule, structure. Concept destroyed code human genome. Damage DNA molecule. Helix consisting particle, dots. DNA destruction due to gene mutation or experiment.

Fund

locatie

UK

investering / alumnus

investment

website 

www.brokenstringbio.com

betrokken team

Eva Van Overmeire
David Devigne

Andere portfoliobedrijven binnen OMX Europe Venture Fund