Menu Close

contacteer korys / team / team member

David Devigne

Investment Director

David is Investment Director in het Life Sciences team van Korys en beheert de directe en fondsinvesteringsactiviteiten. Hij adviseert ook het OMX Europe Investment Fund – een gezamenlijk investeringsvehikel van Korys & Mérieux Equity Partners – dat zich richt op risicokapitaalinvesteringen in gezondheidszorg en voeding in Europa en Noord-Amerika.

Door jonge state-of-the-art biotech bedrijven te ondersteunen en te begeleiden naar succes, wil David uiteindelijk de gezondheid van patiënten verbeteren en daarmee ook bijdragen aan één van de kerndoelen van Korys.

Voor hij in 2021 bij Korys kwam, was David al meer dan 15 jaar actief in de risicokapitaal- en biotechsector. Hij bestudeerde de relatie tussen internationale durfkapitaalinvesteerders en hun portfoliobedrijven in Europa en ging daarna  aan de slag bij PMV, eerst als (Senior) Investment Manager in de fund business unit, later ook in de Life Sciences direct investments unit. Tot slot was hij bij UCB hoofd van het Immunology R&D Insights to Impact team en fungeerde hij als een onafhankelijke wetenschappelijke, strategische en financiële sparring partner, die (interne & externe) inzichten verschafte en transversale resource reallocatie uitdagingen aanging voor vroege en late fase immunologie business units.

Familie, vrienden en sport zijn belangrijk voor David. Hij is de trotse vader van twee jonge zonen met wie hij graag tijd doorbrengt om te ontspannen. Als er tijd voor is, helpt fietsen hem om zijn hoofd leeg te maken en zijn batterijen op te laden.

David heeft een Master in Farmaceutische Wetenschappen en een Master in Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent, en een PhD in Entrepreneurial Finance van de Vlerick Business School.