Menu Close

contacteer korys / team / team member

Loïc de Schaetzen

Investment Director

Als Investment Director in het Energy Transition team werkt Loïc aan de totstandkoming en afwikkeling van nieuwe deals en vertegenwoordigt hij Korys in de Raad van Bestuur van diverse portfoliobedrijven gespecialiseerd in infrastructuur en enabling technologies.  Precies daar vindt hij ook zijn motivatie om het management te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun producten en de groei van hun bedrijf.

In Korys vond hij een family office met een lange termijn visie en met een professioneel team dat de gezamenlijke ambitie heeft om duurzame meerwaarde te creëren maar tegelijkertijd ook de belangrijkste uitdagingen in onze samenleving aan te pakken.

Loïc heeft meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van energietransitie. Voor hij, in 2019, bij Korys in dienst trad, bekleedde hij verschillende functies bij ENGIE in België en Azië, waar hij met succes grote transacties in hernieuwbare energie en bouwtechnologie leidde.

Hij verlegt graag zijn grenzen in buitenactiviteiten zoals tennis, fietsen en hardlopen, maar hij geniet ook graag van een biertje achteraf.

Loïc behaalde een master in Toegepaste economie aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en een master Internationale relaties aan de KU Leuven (KUL). Hij is gecertificeerd Europees financieel analist (CEFA) sinds 2001.