Menu Close

contacteer korys / team / team member

Vincent Vliebergh

Senior Advisor

Al sinds 2003 werkt Vincent samen met de familie Colruyt aan de ontwikkeling en implementatie van hun duurzame beleggingsstrategie. Hij was Managing Partner van Korys van bij de formele oprichting in 2012 tot in 2022. Momenteel staat hij de Raad van Bestuur en het Management Team bij als Senior Advisor en is hij tevens voorzitter van Korys Capital.

Vincent blijft nauw betrokken bij een aantal kernactiviteiten van Korys. Zijn jarenlange verbondenheid met het bedrijf is geworteld in de duurzame langetermijnbenadering van investeren, gebaseerd op sterke waarden en op een positieve, ondernemingsgerichte cultuur binnen het bedrijf.

Buiten het werk brengt Vincent graag tijd door met familie en vrienden. Hij is een beetje een ‘renaissancemens’ met een brede interesse voor uiteenlopende onderwerpen, waarbinnen natuur en geschiedenis de rode draad vormen !

Voor hij bij Korys begon, bekleedde Vincent algemene management-, strategieconsulting- en investeringsmanagementfuncties in de VS en in Europa bij ondermeer Solvay, Arthur D. Little, Putnam Investments en Goldman Sachs.

Vincent behaalde in 1987 een MS Engineering aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en voltooide in 1994 zijn MBA aan de Yale School of Management (VS).